Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

I det tysta hörs ett dämpat Halleluja.

2008-11-12 15:37:36 i Allmänt

Jag önskar att jag var lite mindre pretentiös, ambitiös och prestationsinriktad. Jag önskar att jag kunde lägga mig i en hängmatta på en öde ö med ett strå vass i munnen och se dagen glida mig ur händerna. Jag önskar att jag kunde tänka lugna tankar lite oftare. Jag önskar att jag inte fick panik varje gång en planering inte följs upp. Jag önskar att jag kunde gå omkring i tjocksockar, pyjamasbyxor och linne en dag om jag känner för det istället för att ha 834792 saker på agendan. Jag önskar att jag lydde order om att planera in vilodagar från allt. Jag önskar att jag hade en hund att prata med. En hund som lyssnar och förstår men håller tyst om allt jag borde tänka på. En hund som kan leka med mig i vinterkylan och få mig att le varje gång jag kommer hem. Jag önskar att jag skulle kunna åka iväg själv, gräva ned mig i en bivack, lyssna på naturens tystnad utan att få ångest över allt jag kanske missar. Jag önskar att Carolina, den balanserade, någon gång kunde vakna upp när klockan ringer.

Jäveldag och jävelschema. Det är vad det är. Bland det värsta jag vet är att hetsläsa böcker och hetsskriva arbeten. Litteratur ska man njuta av och ord skall lockas fram. Tvingar man fram dem blir det en grå grötmassa av sämre kvalité. Man kan inte hetsläsa böcker på Svenska 5 nivå. Det går inte.

Nu drömmer vi i vintertrakt om lågorna som håller vakt
och om en plats som kan få hjärtat att jubla
De drömmer om hur allt ska bli när farorna har gått förbi
Vi vaggas av ett stilla Hallelulja

Textutdrag:
Decembernatt.

Förresten: lite glad information mitt i betygshetsen och novembereskapismen - Patrik har varit runt på några ställen idag angående vårt badrumsprojekt. En hantverkare lovade att han skulle kunna sätta igång inom loppet av två veckor, men man vet ju hur hantverkare kan vara..

Och Lisa! Jag vill träffa dig med: vi ger fan i plugget och fikar istället. Nästa vecka? Ring mig!

Kommentarer

Ja jag tycker verkligen du ska gefan i plugget och fika istället. Det är du värd. Slappna av, världen går inte under om man inte följer planerna till punkt och pricka. Jag vet, jag är lite lik dig, jag får panik och kan inte slappna av om det står en odiskad tallrik framme efter middagen tillexempel. Men min lathund till karl har faktiskt överbevisat mig många ggr om att man kan släppa lite på perfektionen ibland. Ta hand om dig!
Jag gick aldrig, löpningen fick vara träning för idag. Blir dubbelpass en annan dag. Men jag tror det är roligt. Hur mår du?
Caroliina, vill du gå ut och äta med mig eller liknande fredag den 28:e?
Sv: Typ 18?? Var vet jag inte :P Ja jag är i Umeå för skola då!

Skriv en kommentar