Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Får jag behålla sommaren ett tag till?

2008-06-09 12:23:03 i Allmänt

Det känns som att helgens leverne nu börjar ta ut sin rätt.
För att placera er i den rätta stämningen vill jag citera en kille från förra helgens brännbollsyra i Umeå.
Jag och Kristina satt och kikade på finalen då plötsligt ett grabbgäng i de övre tonåren släntrade förbi oss varpå den ena av killarna ytterst uppgivet utbrister: Alltså grabbar! Jag har inte direkt känt mig nyttig i helgen!

Med en diet mest bestående av diverse alkoholhaltiga drycker (inklusive mitt älskade rosé!) så känner jag igen mig i den stackars pojkens uttalande. Därför, mina vänner, sitter jag här med en stadig frukost innehållande miljontals antioxidanter. Vet dock inte om de kan utkonkurrera de sista ihärdiga alkoholdropparna i min kropp. Men ändå. Nu dröjer det (förhoppningsvis!) ett tag till jag nästa gång korkar upp. Emellertid måste jag på onsdag göra ett undantag och dricka lite champagne för att fira att kärleken finns.

Med syftet att komma in på något annat än alkohok tänkte jag skryta lite för er. Min lillebror är nämligen ett starkt skäl till att uttycka sig smått skrytsamt. Under gårdagen vid elvatiden på förmiddagen hade han varit ute och fiskat i tre timmar, bakat bullar samt klippt gräsmattan. Själv sov jag under alla hans hurtiga aktiviteter.

- Ja, Carolina! Går man upp i tid hinner man med jättemycket!

Med "i tid" menar han 04.30. Ungefär då jag kom hem. Appropå hemkomster: jag kom inte hem på vilket sätt som helst i lördags utan jag fick skjuts av pappa på motorcykeln! Han kom in till Vilhelmina med  mc-kläderna som jag drog på mig och sen åkte vi hem till Dalasjö.

Skriv en kommentar