Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Förrgårsdygnet i ett bildsvep.

2008-07-24 15:55:01 i Allmänt





(Klicka på bilderna för att förstora dem!)

Tisdagskvällen började med en tradition som hör sommaren till: surströmming! Lisa ställde också upp med tårta, showdans på balkongen samt klokt politikprat. Att vi alltid snackar politik när vi umgås. Politik och renkött. Följ samtalet nedan om olika personligheter:
Jag: Men du. Jag tror inte att man behöver vara så himla lika. Bara man har någorlunda lika värderingar.
Lisa: Ja! Det har vi ju! Båda gillar ju renkött! Då är det lugnt!


Efter middagen åkte vi till Haga där Lisas juristpolare var. Jag var ensam som språkvetare. Kändes aningens läskigt. Man vet aldrig när en jurist rycker en i kragen. Dessutom har de ju oftast ett närmast klanderfritt språk vilket leder till att stackars jag inte har vidare värst mycket att komma med när de står där med lagboken i högsta hugg. Nu spårar jag ut. Jag gillar Lisa i alla fall. Hon är min privata rådgivare! Åter till händelseförloppet.

Då förfesten hade slagit sina sista sekunder åkte vi ned på stan till Rex där vi hookade upp med diverse folk, bland annat grabbarna ovan. Jag och Micke, som är byggnadsingenjör, språkade lite om smarta fönsterbyggnationer, golvdrag, husutbyggnader och matematik. Jo. Ser ni. Även jag kan vidga mina vyer. Jag blev dock hungrig efter denna konversation och då gick vi ut och jag drog upp en banan ur väskan som jag käkade upp. Efter den fruktstunden gick vi in igen och dansade till Rex var överbelastat av diverse festsugna människor och då letade jag rätt på Patrik och sen åkte/gick vi hem.

Dagen efter (igår alltså) väckte Patrik mig med frukost på sängen och sen drog vi till Bettnesand med Fredrik och efter det mötte vi upp Alexandra och Markus på stan för att kika på tjejerna ovan; Abalone Dots. En timme av rysningar av välbehag. Samtliga medlemmar i den mysiga gruppen, som spelar en blandning av bluegrass, country och svensk folkmusik, är otroligt begåvade. Jag minns när Idamari skickade ett sms om dem och sa att jag förmodligen skulle älska deras musik. Idamari känner mig bra. Jag håller Abalone Dots högt över hustaken.


Skriv en kommentar