Jag heter Carolina och bor i Dalasjö, en by i Västerbotten, tillsammans med min sambo Christoffer, vår son Vidar som föddes i januari 2016, jämthundarna Jax och Major och ett gäng hönor samt en tupp. Jag arbetar som gymnasielärare och tycker om hundar, att prata jättefort, sjunga, skratta, träna, friluftsnörda och hitta på nya projekt. Just det: jag gillar Tove Jansson väldigt mycket också. Och att läsa och skriva.

Könsneutralt och pepparkakor.

2008-08-29 09:45:49 i Allmänt

Igårkväll mitt under det värsta skrattanfallet ringer det på dörren. Jag öppnar och möts av en glad Martin! Jag ger honom en stor kram och berättar om varför han möts av en av skratt tårögd Carolina. Jag och Patrik hade just diskuterat om den dagen man har sån tur och är så lycklig så att man kan få ett barn. (Och nej, det dröjer ett tag till). Vi kom in på ämnet när vi började dividera om man skulle kika vad det är för kön på barnet när det ligger i magen. Vidare kom vi då in på könsneutrala kläder. And here we go!

C - Ja, alltså.. jag skulle helst vilja att man kanske inte brydde sig så mycket om vad barnet har på sig för kläder. Om det blir en flicka t.ex. så vill jag att hon både ska kunna vara klädd i rosa OCH i alla andra regnbågens färger också. Könsneutral alltså. Nikki är ett bra exempel. Hon kan både vara fin och uppklädd i klänning och ändå ha lite mer neutral stil.

P - Nikki! Hon har ju bara döskallar på sig! Men vi gillar henne i alla fall!

Och här skulle det passa med en bild på Nikki i egen hög person iförd döskallemundering. Tips: www.duagava.blogg.se (hennes mamma Emilys blogg, kategori Nikki. Där borde ni kunna leta er fram till en bild. Nikki är en utav de sötaste bebisarna jag vet trots döskallekläder!)

Martin kom in och började rensa runt lite. Bland annat städade han upp i vår tändsticksask och sa: Sån där oordning i asken kan man inte ha! Och när jag kokade ett ägg råkade som vanligt halvglömma bort det i min iver att göra något annat, vad det nu var. Rätt som det var hade Martin skalat det och placerat det fint i en äggkopp som han varsamt ställde framför mig i soffan. Tackar. Jag föreslog honom att han skulle börja arbeta som hembiträde hos oss. Han skulle få påbörja sin anställning idag, men han tackade vänligt nej och påminde mig om studierna på Chalmers dit han åker på söndag efter matchen. Och där fick jag och Patrik ännu en anledning att åka dit! Vi måste helt allvarligt ta tag i en Göteborgsresa inom sinom tid. Då vi upptäckte att vi ej hade något av delikat smak att bjuda på fick Martin botanisera lite bland mina tesorter. Han valde Yogi te med smaken Jamaica. Bra val. Till det fick han knapra på pepparkakor från förra året. Nedan kan ni skåda den av mig mycket ambitiöst uppstyrda fikastunden..



Han ser ju inte alltför missnöjd ut.

Kommentarer

Hahahaha, jag skrattade gott åt Patriks kommentar! :-) Men jag ska bara meddela att jag nu bytt ut Nikkis döskallehaklapp till en med Hello Kitty. :-)

Skriv en kommentar